Sponsoring

UPpro Sponsoring

UPpro heeft een uniek concept voor sponsoring: Wij bieden elke vereniging de mogelijkheid tot het ontvangen van sponsorgeld, ongeacht de type vereniging, dus van voetbalvereniging, hockeyclub, dameshandbal, schietvereniging, dartclub of visvereniging: iedereen komt in aanmerking. Maar uiteraard daar moet je wel wat voor doen.

 

Hoe kom ik in aanmerking voor sponsoring?

Elke verenigingen heeft haar leden, en UPpro is altijd op zoek naar nieuw talent binnen de techniek. Dus kijk c.q. informeer of er binnen jouw leden talenten zijn die een nieuwe of betere baan zoeken, maar vraag ook of ze iemand weten in hun familie of vriendenkring die zou willen wisselen van carrière of openstaat voor een betere werkplek. Het gaat hier om talenten op niveau MBO/HBO, dus alle monteurs, mechatronica-starters,  of een soortgelijke toppers. Propageer binnen de vereniging dat hiermee sponsorgeld  te verdienen valt.

 

Want wordt de door jouw vereniging aangedragen techneut via ons van een nieuwe werkplek voorzien dan verdient de vereniging hiermee leuk sponsorgeld, en maken wij €350,-  naar de vereniging over.

 

Maar daar houdt het niet mee op, na een inzet van een half jaar van de aangedragen kandidaat maken wij nog eens €250,- over.

 

UPpro Referral

UPpro is altijd op zoek naar nieuw talent binnen de techniek. En mensen in de techniek kennen mensen in de techniek. Ken jij een goede liftmonteur, lasser, onderhoudsmonteur, mechatronica-starter of een soortgelijke topper die openstaat voor een betere werkplek? Neem dan contact met ons op via info@uppro.nl of telefonisch. Onze telefoonnummers vindt u op het contactformulier.

Wordt de door jouw aangedragen techneut via ons van een nieuwe werkplek voorzien dan maken wij €500,- naar jou over.

*Informeer naar de voorwaarden/spelregels

 

Voorwaarden/Spelregels aanbrengpremie kandidaten

De aanbrengpremie is van toepassing op alle vacatures die op de websites van UPpro staan vermeld.

Maar is ook van toepassing als een talent door ons wordt geplaatst, maar ook op een nog niet bekende vacature. Deze nieuwe vacature is nieuw door ons gevonden, maar kan ook door jou zijn aangereikt.

De aangebrachte talent start binnen 3 maanden met zijn nieuwe functie.

50% van de premie wordt uitgekeerd bij een geslaagde plaatsing waarbij de intentie is dat de kandidaat minimaal drie maanden de positie gaat vervullen. De premie wordt uitgekeerd na één gewerkte maand en 1 dag. (einde proeftijd) Overige 50% wordt 6 maanden na start werkzaamheden uitgekeerd. (mits hij er nog werkzaam is)

De premie van € 500,- is gebaseerd op fulltime functies (1 fte/40 uur). Voor ingevulde parttime functies zal de premie naar rato worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld: een functie van 0.6 fte/24 uur, levert een premie van € 300,- op.

Deze regeling geldt niet voor aangedragen personen die al bekend zijn bij UPpro. Het CV mag niet al in onze database voorkomen.

Op deze aanbrengpremie kandidaten zijn opdrachtgevers uitgesloten, en zij komen niet in aanmerking voor de aanbrengpremie.

 

Spelregels aanbrengpremie vacatures

De aanbrengpremie is van toepassing op geslaagde bemiddeling over een vacature waarbij de opdrachtgever(s)s nog niet bekend zijn bij UPpro en (nog) geen openbaar vacature(s) advertentie is geplaatst.

De premie wordt uitgekeerd bij een geslaagde bemiddeling waarbij de kandidaat minimaal drie maanden de positie gaat vervullen. De premie wordt uitgekeerd na één gewerkte maand en 1 dag.

De premie van € 250,-  is gebaseerd op fulltime functies (1 fte/40 uur). Voor ingevulde parttime functies zal de premie naar rato worden uitgekeerd. Bijvoorbeeld: een functie van 0.6 fte/24 uur, levert een premie van € 150,- Netto op.

Op deze vacature aanbrengpremie zijn opdrachtgevers uitgesloten, en zij komen niet in aanmerking voor de aanbrengpremie.

Informeer naar de voorwaarden over UPpro Sponsoring

Kun jij ons helpen?

Aarzel dan niet om dit aan ons voor te leggen, want hiermee kun jij tot € 500,- verdienen. Laat jij ons kennis maken met een talent die start op één van onze vacatures, of weet jij een vacature waarvoor wij de beste kandidaat in portefeuille hebben?